Kaba Kövér Tanya
Kövér Zoltán és családja 2005-ben hozta létre a mangalicatenyésztésre alapozott tanyát a hozzá tartozó 21 hektár legelővel, szántóval. Mára az állomány közel hatvan kocából és szaporulatából áll. Kiváló minőségű és ízletes termékeivel rendszeres és sikeres résztvevője a hazai mangalica-, és nemzetközi gasztro-fesztiváloknak. A családfő tapasztalata szerint a legjobb terméket akkor tudják előállítani, ha félig szabadon tartják a mangalicákat a hízlalás során. A vevőik 70-80 százalékát köszönhetik a mangalicafesztiváloknak, amelyeknek ma már többéves hagyománya van Budapesten kívül több nagyvárosban is. Ezen kívül 2010 óta minden évben részt vesznek egy csehországi nemzetközi gasztro-fesztiválon, ahonnan eddig egy első díjat és két különdíjat hoztak el. Az utóbbi időben Angliában is piacot találtak termékeinknek. Szolgáltatóházunkban létrehoztak egy kisebb húsfeldolgozót, ahol be tudják mutatni vendégeik számára, a mangalicafeldolgozás egyes szakaszait. Az itt létrehozott érlelőkben “érlelik” az általuk elkészített parasztkolbászokat, szalámikat, sonkákat, húsokat. Ezeket a termékeket bemutatják vendégeinek egy külön erre a célra létrehozott igényesen berendezett kóstolóteremben. A teremhez tartozik egy konyha, ahol akár mangalicából készült friss étellel is tudnak szolgálni vendégeik számára. Az épületben helyet kapott 2 db kétágyas szoba is, ahol akár egy éjszaka eltöltésére is lehetőség van. A vendégház legnépszerűbb része a nyitott terasz, amely 30 fő kényelmes időtöltésére és főzésére ad lehetőséget. Az általuk gyártott, megkóstoltatott termékek megvásárlására is lehetőség van. A tulajdonos a tanya díszének nevezi az udvarban látható 11 db szürkemarhát, a hortobágyi magyar kacsákat, a 3 db kisbéri keverék lovat, a fehér és szürke libákat. Téli programként az előzőekben felsorolt szolgáltatásokon kívül egy igazi, falusi disznóvágással is tudnak szolgálni kedves vendégeik számára.