Akadálymentesítő eszköz

Szövegméret növelése
Szövegméret csökkentése
Nagy kontraszt
Negatív kontraszt
Olvasó vonal
Alaphelyzet

Nemzetközi projekt
"AJÁNLJUK MAGUNKAT"

Értékeink megismerése híd kultúráink között, a testvértelepülés gazdasági kapcsolat is.

A Bihar - Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület az Irányító Hatóság, mint Leader Helyi Akciócsoport 2012 óta ismeri el. Ettől az évtől kezdtük el közös munkánkat a berettyóújfalui járás 25 településén és a püspökladányi járás 12 településén a működő szervezetekkel. Jelenleg 100 tagunk van, 37 önkormányzat, 31 vállalkozás és 32 civil szervezet.

Egyesületünk 2015-ben írt alá Együttműködési Megállapodást a Lengyelországi Krasnik Földje Helyi Tevékenységi Csoporttal. Közös célunk a széleskörű együttműködési lehetőségek kidolgozása, egymás munkájának megismerése és a partneri kapcsolatok elősegítése. Az elmúlt évekeben több alkalommal látogatunk el Lengyelországba, és fogadtunk lengyel vendégeket. 2020-ban közös projektet valósítunk meg a Vidékfjlesztési Program által kiírt VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER - Helyi Akciócsoport együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása című felhívás keretében: "Ajánljuk magunkat" címmel A projekt összesen 37 Magyar és 10 Lengyel települést érint.

Projektünk célja a magyar - lengyel kereskedelmi kapcsolatban érdekelt vállalkozások, a helyi terméket előállítók piacra jutásának segítése. Jó gyakorlatok bemutatása, tájérték alapú turisztikai fejlesztések, helyi hagyományok, fesztiválok nemzetközi megismertetése.

A projekt tartalma

1. A Leader Hacs területén lévő 4 településen (Kaba, Tetétlen, Gáborján, Biharnagybajom) projektindító kampány megvalósítása során az érdeklődők tájékoztatása.

2. Innovatív, magyar-lengyel nyelvű, egyedi keresési funkcióval ellátott adatbázis létrehozása „Helyi Érték Térkép" névvel, a Leader csoport már meglévő honlapjának kiegészítéseként. A településeken fellelhető kulturális, turisztikai, gazdasági értékek megjelenítése. A helyi értéket tágan értelmezzük, tehát egy-egy néptánc produkció vagy helyi étel elkészítésének receptje ugyan-úgy helyi érték, mint számos épített és természeti értékünk, kéz-műves mesterségeink.

Helyi érték térkép

3. A projektben résztvevők népszerűsítése érdekében , a telepü-léseket bemutató kétnyelvű, 52 oldalas kiadvány készül, 2000 példányban.

4. Promóciós kisfilmeket készítünk. Mit érdemes megnézni, kipróbálni a Lengyelországból ide látogatónak, illetve Krasnik térségébe érkezőknek. Összesen 37 magyar és 10 lengyel település értékeit bemutató kisfilm készül 2 nyelven.

5. A projekt zárásaként a Krasnik Földje Helyi Tevékenységi Csoport delegációját látjuk vendégül. Tanulmányutat, Konferenciát és „Workshop és helyi termékeket bemutató kiállítás és vásárt" szervezünk, ahol helyi értékeiket népszerűsíthetik a pályázatban résztvevők.

bsve nemzetközi projekt támogatás

Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület - 2024.

Címünk

  • Berettyóújfalu
  • Kossuth u. 25.
  • 4100