Bakonszeg Kemencés Nap
A Bakonszegi Kemencés Napok 2008 óta a Morzsóka Fesztiválok folytatásaként kerülnek megrendezésre minden nyárutón, a kalászos gabonák aratását követően. A vendégek szeme láttára készül a hagyományos kenyér, a lángos, a sokféle kelt tészta a Művelődési Ház udvarán lévő kemencékben. Az elkészítés és kóstolás mellett lehetőség kínálkozik a térség népi hagyományainak bemutatására; a népzene, a néptánc szépségeinek felelevenítésére, a népi játékok megismerésére. A rendezvényre minden alkalomra meghívást kapnak a környékbeli települések, akik külön-külön kemencében tudják elkészíteni és bemutatni településük jellegzetes ételeit. Nagy sikert arat a kenyérlángos, a furtai káposztás murgyé és a kalács is. Nagy érdeklődéssel és csodálattal figyelik az ide látogatók, hogyan is készülnek ezek a finomságok nem az általuk megszokott módon, hanem ahogyan nagyszüleink és dédszüleink készítették otthon. A legcsodálatosabb ebben a rendezvényben az, hogy nemcsak az idős korosztály érdeklődését keltjük fel a régi szép emlékek visszacsalogatásával, hanem a fiatalok is kíváncsiak és szívesen megtanulják, hogyan is kell befűteni a kemencét, bedagasztani a kalácsot. Az egész napos dagasztás és sütés mellett az üstökben fő a birkapörkölt, sertéspörkölt, mely a rendezvényre idelátogató vendégek számára készül.