Akadálymentesítő eszköz

Szövegméret növelése
Szövegméret csökkentése
Nagy kontraszt
Negatív kontraszt
Olvasó vonal
Alaphelyzet

Furta Káposztás murgyé

Kategória:
Gasztronómia
Hagyományőrzés
Leírás:

Egyedi ízvilágú –- nem diétás – étel, Furtán régi hagyományai vannak. Más tájegységeken nem ismert.

Hozzávalók:

Tészta: 2 kg burgonya, 45 dkg liszt, 2 dl étolaj

Töltelek: 2 kg savanyú káposzta, 1/2 liter étolaj

Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, áttörjük, kézmelegre hűtjük. A hideg vízzel kiöblített, kinyomkodott savanyú káposztát az olajban megpároljuk, kissé megpirítjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Felénk eső részére a tölteléket egy csíkban púpozottan ráhalmozzuk. A tésztaszélet óvatosan ráhajtjuk, mint a piskótát, felgöngyöljük, de csak két réteg tésztára, és végigvágjuk. Lelapítjuk kétujjnyi vastagra, majd tenyérnyi darabokra vágjuk. Tepsibe öntött olajban megforgatjuk, sorba rendezzük.

A többi tésztával is hasonló módon járunk el. Forró sütőbe csúsztatjuk, sütés közben átforgatjuk.

Cím: Furta, Petőfi út 2.
Kapcsolattartó neve: Juhász Károlyné