Kaba Chili Hungária Manufaktúra
A Chili Hungária Manufaktúrát Diczkó László és felesége hozta létre a 2011. évben. A házaspár a saját kertészetében nevelt prémium minőségű zöldségekből készíti a ma már világhírű, kiváló minőségű termékeit. A termesztési és gyártási folyamat során tradicionális és korszerű módszereket egyaránt alkalmaznak. Tevékenységüket a folyamatos innováció, a kreativitás jellemzi. A termékek előállításához évente húsz, esetenként harminc-harmincöt fajtát használnak. A Habanero, Jalapeno, Bhut Jolokia, Trinidad Skorpió Mogura fajták mellett a manufaktúra minden évben új fajták termesztésével is próbálkozik. A termékeik között megtalálhatóak a szószok, olajok, fűszerkeverékek, szárított termékek, chilis édességek. A Chili Hungária Manufaktúra létrehozása és a benne folyó tevékenységek példaértékűek Kaba város gazdasági és társadalmi életében egyaránt. A magas szintű szakmai tudás, az ötletgazdag kreativitás, a folyamatos innováció és a kitartó munka szinergiája a manufaktúra. Termékeik kiválóak, elismertek hazánkban és a tengeren túl is.
A termékek a következő díjakat kapták meg:
2013. évben elnyerték Hajdú-Bihar Minőségi Termék díja
2014. évben Hajdú-Bihar Megye Kitüntetett Minőségi Termék díja. a chiliszósz-sorozatnak
2015. évben Magyar Kézműves Remek díj
2015. évben World Hot Sause Award – Spirit of Attila 1. helyezett lett Hot/Hot kategóriában
2016. évben The Hot Pepper Awards – Hab’n’go paprikabefőtt, 3. helyezés
2016. évben World Hot Sause Award – Kabai tüzes mennykő 2. helyezett a Hot sause/medium kategóriában
2017. évben World Hot Sause Award – Édes csípés 1. hely.
Édes csípés 1. hely Hot/Asion Style kategóriában Arany Szarvas 1. hely Hot/Mild kategóriában
Kabai tüzes mennykő 2. hely Hot/Medium
Alabárdos 2. hely Hot/Pepper Blend