Tájékoztatás tervezésről

A Bihar - Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezete megkezdte a 2014-2020-as Helyi Fejlesztési Stratégia tervezési feladatainak koordinálását és a stratégia elkészítését a működési területén. A 2014-2020-as periódusban működési területünk járáshoz való igazodás miatt négy településsel csökkent, így a stratégia tervezése a Berettyóújfalui járás 25 és a Püspökladányi járás 12 települése által lefedett területre készül.

 

Az előző időszakhoz képest változás, hogy a két járásközpont, Berettyóújfalu és Püspökladány - mivel a 10 ezer fő feletti lakosságszámmal rendelkező települések közé tartozik, csak külterületen megvalósított projektekkel vehet részt a támogatások lehívásában.

A tervezett felhasználható fejlesztési forrás 2014-2020 között: 668 950 000 forint.

A tervezési időszak 2016. március végéig tart, amikor is a véglegesített, és a Közgyűlés által is jóváhagyott Helyi Fejlesztési stratégiát be kell nyújtani elbírálásra az Agrár-Vidékfejlesztési Programokért Felelős Államtitkársághoz.

A stratégia elkészítése során együttgondolkodásra és közös munkára biztatok mindenkit.

A következő hetekben, hónapokban több településen szervezünk lakossági fórumot, melyek időpontjairól és helyszíneiről ezen az oldalon olvashatnak bővebben.
Kérjük, hogy vegyenek részt aktívan a következő programozási időszak fejlesztési elképzeléseinek megtervezésében, és a közös fejlesztési stratégia kialakításában. Amennyiben projektötletük, rövid és hosszú távú fejlesztési céljaikhoz Európai Uniós forrást kívánnak igénybe venni, mindenképpen keressék az Egyesület munkatársait személyesen, vagy e-mailben, és kísérjék figyelemmel a weboldalunkon elhelyezett, a Helyi Fejlesztési Stratégia tervezéséhez kapcsolódó információkat.
Várjuk Önöket a települési fórumokon valamint az Egyesületünk Berettyóújfalu, Kossuth u. 25. sz. alatti irodájában előzetes időpont egyeztetés mellett!

Tisztelettel:

Kiss Gáborné

 


HFS tervezési sablon