2014. szeptember 20-án Kabán megrendezésre került a Bihar-Sárrét-Bihor Határmenti Vásár és Vállalkozói Fórum

A Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület 2012-ben alakult. Célja a térségben élők életminőségének javítása, a helyi adottságokra épülő fejlesztések előmozdítása, a térség gazdasági fejlesztésének segítése. 2013-ban azzal a céllal kerestük meg a Bihari HACS-ot, hogy olyan hosszú távon fenntartható együttműködést folytathassunk velük, amely mindkét régió számára pozitív hatással bír.

2014. szeptember 20-án került megrendezésre Kabán a Mácsai Sándor Művelődési Ház területén a Bihar-Sárrét-Bihor Határmenti Vásár és Vállalkozói Fórum. A rendezvény Szegi Emma Polgármester asszony és Nagy-Máté András (Bihari HACS) megnyitó beszédével vette kezdetét.

Ezt követően résztvevők bemutatkoztak a megjelent nagy számú közönségnek. Sor került a felújított piactér átadására is, ahol a Hajdúszoboszlói Termelői Piac szereplői is megjelentek.

Visszatérve a Művelődési Ház elé, lehetőség volt a Bihar-Sárrét amatőr képzőművészeti kiállítás megtekintésére illetve az érdeklődők egy rövid, gyalogos városnézésen is részt vehettek. Az ebéd elfogyasztása után Szabó Ádám (a Csillag születik és az X-Faktor sztárja) szórakoztatta az embereket, majd további színvonalas kulturális programok következtek (Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület - Földes, Őszirózsa Hagyományőrző Egyesület - Kaba, Kabai Nyári Színház Közhasznú Egyesület, Galagonya Néptánccsoport - Bors, illetve Kun Zsolt humorista - Bihardiószeg).

A rendezvény az érintett térség vállalkozásai, civil szervezetei számára biztosított bemutatkozási, kiállítási valamint értékesítési lehetőséget, illetve személyes konzultációt. A cél: az internetes felületre regisztrálók személyes találkozása, bemutatkozás.

A pályázatban átfogó célként fogalmazódott meg: hozzuk közelebb egymáshoz a két érintett határmenti térség gazdasági szereplőit, közösségeit, elősegítve ezzel a mikro régió fejlődését. A gazdasági szereplők aktivizálásával, egyfajta multiplikátorhatást elérve, rendszeressé és szervezetté kívánjuk tenni a kapcsolattartást az együttműködést mind a vállalkozások, mind a lakosság és a civil szervek között. A vásár és fórum sikerességét bizonyítja, hogy több mint 15 település 30 kiállítója mutatkozott be a piaci termelők mellett.