Megvalósult pályázati projekt Pocsajon

Pocsaj Református Egyházközség pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó 103/2012.(X.1.) VM rendelet alapján Vidéki örökség megőrzése jogcímre a Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület LEADER csoportjához.

 

A pályázat a Pocsaji Református templom felújítására irányult. (tető felújítása, templom falainak vizesedés megakadályozása)

A megnyert projekt elkészült és 2013.12.01.-én vasárnap istentisztelettel egybekötött ünnepélyes átadásra került sor, melyre meghívót kapott a Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület is. A rendezvényen körülbelül 100 fő vett részt. Az istentisztelet után az 

Az atya a templom felújítását felvezette a templom történetével, kitért arra, hogy ilyen még nem volt, olyan lehetőséget kaptak, amire példa még nem volt ez idáig, bár az „Isten” háza nagyon rossz állapotban volt, de valami elkezdődött, szeretnék folytatni további támogatásokon keresztül a még jobbá tételét. Megköszönte mindazok áldozatos munkáját, akik részt vettek a munkálatokban. Egy időkapszulát helyeztek el, amiben leírták a fontosabb munkálatokat, időpontokat, a segítő emberek neveit az utókor számára. A Pocsaji embereken látszott a boldogság, öröm.