NO-BLE Ideas

NO-BLE Ideas – agrár, mezőgazdasági, élelmiszeripari ötletgazdák, befektetőt keresők, kutatók figyelmébe (SEE/D/0335/1.3/X)

 

7 ország 13 partnerének közreműködésével zajlik az a nagyszabású projekt gyűjtés amelynek keretében agrár, mezőgazdasági, élelmiszeripari ötletgazdák innovatív elgondolásait, ötleteit gyűjtik, illetve fiatal kutatókat szerveznek nemzetközi hálózatba annak érdekében, hogy az innovatív gondolatokhoz befektetőket is találjanak.

 

A Közép-magyarországi Innovációs Ügynökség és a DIPO Duna-Ipoly Határmenti Együttműködés Helyi Közössége Közhasznú Egyesület együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy elősegítse a magyarországi vidékfejlesztési közösség bekapcsolását az agrár, mezőgazdasági, élelmiszeripari innovatív projektötletek gyűjtésébe és a nemzetközi hálózatba kapcsolódási tevékenységbe, amelynek eredményeképpen várhatóan számos innovatív gondolat befektetőre találhat.

 

A SEE program keretében 7 ország 13 partnerének együttműködésével indult el a NO-BLE Ideas projekt, mely az agrár-élelmiszeriparhoz köthető kutatási tevékenységek, ötletek, innovatív gondolatok felkarolásában, azok elérhetővé tételében, illetve befektető keresésben nyújt segítséget

A tevékenység fő célja a termékötletek megvalósulásának, valamint a vállalkozások olyan kutatási, technológiai fejlesztési tevékenységeinek segítése, amelyek innovatív szellemi termékek hasznosításán alapulnak, illetve olyan szolgáltatásokat igyekszenek nyújtani, amelyek közvetve vagy közvetlenül elősegíthetik az innovatív jellegű vállalkozások fejlődését, illetve nemzetközi szintű megismerését. Az ügynökség fontosnak tartja, hogy az arra érdemes elgondolások számára nemzetközi befektetőt keressen, az ötlet gazdasági hasznosulása érdekében.

 

Az agrár, mezőgazdasági, élelmiszeripari tevékenységhez köthető fiatal innovatív gazdálkodóknak is szeretnének lehetőséget biztosítani, nemzetközi szintű „láthatóságot” innovatív gondolataik területén.

Ezen felül céljaik közé tartozik többek között fiatal kutatók hálózatának felépítése.

 

A projekt további céljairól bővebben a szórólapon valamint a www.innoreg.hu oldalon is olvashat.

 

A projektötletek egy dokumentumon kitöltésével nyújthatóak be, melyet ide kattintva le is tölthet. Az űrlap kitöltésével és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő visszajuttatásával csatlakozhat a kialakulóban lévő nyilvános nemzetközi adatbázishoz és hálózathoz, megismerhet más, e témával foglalkozó kutatókat, illetve legfőképpen befektetőket, akik kutatási eredmények, innovatív ötletek hasznosításában érdekeltek.

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban szívesen állnak az ügynökség munkatársai rendelkezésre az alábbi elérhetőségen: Kiss Zsuzsanna 0620/999-3109 ill. 0628/ 788-043. Kérjük keresse az ügynökség munkatársait, ha innovatív gondolataihoz befektetőt keres. Elgondolásait, ötleteit 2013.11.30.-ig várják a szakemberek.

 

 

Az Innotrends kiállításon a NO-BLE Ideas projekttel kapcsolatos megjelenés rövid összefoglalója az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.youtube.com/watch?v=pxNigYPSk_Y

 

 

„A projekt a South East Europe Programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság

társfinanszírozásával valósul meg.”